Kangaroo Self Storage Rotating Header Image

Self Storage Glasgow: Building Transformation

Self storage customers in Glasgow demanded that Kangaroo Self Storage find a building and open for business. Now self storage buildings come in all sorts of shapes and sizes. Some are completely new whilst many others take an existing building and convert it for self storage.

 The team from Kangaroo Self Storage searched for a building in Glasgow to satisfy their demanding customers.

A wee bit overgrown!

 At first glance this site did not look too promising! More jungle than self storage opportunity

Looks a bit better from this angle

 But inside was even worse…

Time for a self storage transformation

On the positive front the site did have excellent visibility onto the busy Shettleston Road. And self storage buildings work best with large volumes of passing traffic. The building’s condition also meant that it was attractively priced, always a plus. So savings could be passed onto our customers!

So the decision was made; let’s convert this tired, distressed warehouse into a shiny new building offering the best self storage in Glasgow.

The team set to work. Internal walls were torn down, the entrance from Shettleston road was bricked up and 2 new loading bay areas created for easy customer access, whilst providing protection from the elements.

The uneven internal floor was covered in smooth, hard wearing cement. Glasgow’s occasional rainfall had penetrated the roof in some places. These holes were repaired.

A huge window was inserted to show self storage units in situ for the entertainment and interest of passing drivers.

A large, spacious reception area was created. Customers like space, it’s what they are visiting the centre to see after all.

A spacious car park that could accomodate articulated lorries was created. And the building was reclad to improve its external appearance.

Then the storage units were  built inside. Initially only part of the building was fitted out with self storage units. These ranged in sixe from 16 square feet to 500 square feet. As these quickly filled, the demand for the different sized rooms could be gauged a adjustments to the mix made for the future addition of rooms.

And finally, the moment all of Glasgow had been waiting for. Drum roll, the placement of the huge Kangaroo on the side of the building. (That took a few meetings with the local planners!!)

No, it can't be the same building!

 

What a difference!

 

Traffic stops to admire the Kangaroo

 All in all the place was transformed, winning plaudits from local residents and businesses alike.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Leave a Reply